”Mijn naam is Susanne van den Boomen. Ik werk nu ruim 2,5 jaar als kapster. Naast mijn werk ben ik graag op pad met mijn vriendinnen en voetbal ik al 14 jaar bij SVSH. Ik zei altijd “Nu ga ik echt afvallen”. Dat lukte dan ook wel, maar ik viel altijd terug in oude gewoontes. Waar ik de afgelopen tijd hard aan gewerkt heb is het lekkerder in mijn vel/kleding zitten. Om dit te kunnen bereiken heb ik geleerd bewuste keuzes te maken en na te denken ‘of ik er nu wel echt van kan genieten ja of nee’. Daar ben ik dus nu ook heel trots op want het is me aardig gelukt, al zeg ik het zelf! Ik eet nu dagelijks 3 volwaardige maaltijden waardoor ik lang vol zit en weinig behoefte heb om te snacken tussendoor of ‘s avonds. En als ik wel trek heb dan kan ik vaak de keuze maken voor een gezonde snack i.p.v. een minder gezonde snack. Maar ik pak ook nog zeker wel een bakje chips af en toe maar dan wel één bakje in plaats van telkens te vullen. Ik had wel eens last van dipjes door de dag heen, maar ook dat is een stuk minder geworden. Ik ben dankbaar voor alle tips en tricks die ik heb gekregen. Maar vooral die stok achter de deur. Als ik het even niet meer wist of als er iets was kon ik altijd bij Malou terecht. Ik zou dit aan alle vrouwen aanbevelen die net als ik struggelde met afvallen, maar niet met gekke diëten willen werken!

– Susanne
“Ik ben Karlijn en ben 23 jaar oud. Ik werk in de zorg en vind het leuk om in mijn vrije tijd leuke dingen te doen met vriendinnen. Ik was iemand die schommelde in gewicht en in de relatie met eten. Ik kon met momenten heel streng voor mezelf zijn, veel sporten en weinig/niet snoepen. Na een paar weken/maanden stortte dit dan weer in en at ik alles wat los en vast zat. Nu ben ik me bewust van wat een gezonde leefstijl is. Ik heb een goede balans gevonden tussen voedzaam eten en ook nog steeds lekker uiteten gaan en kunnen genieten op momenten wanneer dat goed voelt. Mijn energielevel is ten opzichte van 3 maanden geleden veel hoger geworden. Ik heb zin om dingen aan te pakken zelfs na een dag werken. Ik heb rust gekregen, voorheen had ik met momenten constant de drang om naar de kast te lopen om daar iets zoets te pakken. Nu heb ik dit niet meer en kan ik genieten wanneer ik een keer pak wat ik echt heel lekker vind. Ik heb voordat ik hier aan begon lang getwijfeld om het te gaan doen. Ik vond het namelijk een hele investering voor iets waarvan je vooraf niet weet wat je er mee bereikt. Daarnaast dacht ik ook nog steeds ‘’maar ik kan dit zelf ook wel’’. Maar niks is minder waar; dit is de beste investering die ik ooit heb kunnen doen in mezelf. Malou is een positieve coach met ontzettend veel kennis. Ze helpt je op weg , laat je zien dat je het zelf moet en kan doen maar helpt ook verder wanneer jij even vast zit. Ik kan dit iedereen aanraden. “
– Karlijn

”Ik ben Ilse Verberne, 24 jaar uit Someren. Doordeweeks werk ik 40 uur als projectmanager in een webbureau op kantoor. Vanuit het werk gaan we iedere woensdag bootcampen, wat lekker de week breekt. Verder ben ik iemand die graag druk bezig is met vrienden en houdt van gezelligheid. Ik heb vaak op eigen houtje geprobeerd gezonder te gaan leven, maar wat uiteindelijk snel opgaf. Het beviel me niet of ik was in de stemming “nu lukt het me toch al niet meer, dus laat maar”. Ik heb nu het idee dat ik dit heb overwonnen en iets heb gevonden wat echt bij me past en waar ik mijn hele leven profijt van heb. Voor Get Fit Minded waren mijn ochtenden ontzettend moeizaam. Ik kwam slecht mijn bed uit, waardoor ik vaak gehaast mijn ochtend begon. Ik stond te laat op, moest snel mijn haren doen en at een snel ontbijtkoekje voor het werk. Hierdoor was ik gedurende de dag ook onrustiger, snel moe en kreeg ik al heel snel honger/trek. Ik vond het vooraf spannend om te investeren en daarover heb ik getwijfeld. Maar achteraf heb ik er totaal geen spijt van en was het mijn investering helemaal waard. Ik heb verschillende facetten geleerd waar ik mijn hele leven wat aan heb. Ik zit gedurende dag veel beter in mijn vel. Ik heb meer energie, doordat ik een verzadigd ontbijt heb gegeten en mijn dag in rust ben opgestart. Hierdoor voel ik me gedurende dag ook niet meer zo gehaast en heb ik ook meer energie om in de avond nog een rondje te gaan wandelen. Het is niet erg als je ooit iets ongezonds eet, gaat uiteten of iets dergelijks. Wanneer je ervan geniet als je dit pakt ga je het ook automatisch met mate eten in plaats van dat je gaat overeten. De video’s bij de modules zijn erg fijn om naar te luisteren. Malou neemt de tijd om naar vragen te luisteren en deze te beantwoorden. Of het nou tijdens een coach gesprek is of via WhatsApp. Malou is altijd te bereiken voor een vraag.

 

– Ilse

”Ik ben Connie, 53 jaar, getrouwd met Robert en ik heb 2 bonuskinderen en (bijna) 3 bonus kleinkinderen. Ik werk fulltime als leidinggevende bij de vreemdelingenpolitie in Eindhoven en dat is een drukke baan met veel verantwoordelijkheid. Ik was altijd maar aan het rennen en pleasen en had te weinig aandacht voor mezelf wat zich ook vooral uitte in slecht eten (snelle snacks) liefst achter de computer of helemaal niet eten. Ik had wat overgangsklachten, emotioneel, prikkelbaar en gewichtstoename. Voordat ik Get Fit Minded volgde, maakte ik lange dagen en zat ik savonds op de bank als een dood vogeltje van vermoeidheid, liefst met een kop thee en iets lekkers erbij om het vermoeide gevoel weg te eten. (Liefst iets met zout, drop of chips). Nu ga ik nog dingen doen, bereid mijn eten voor de volgende ochtend voor of ga nog sporten. Ik merk dat ik daardoor ook weerbaarder wordt en mijn hormonen wat meer in balans zijn (minder emotioneel). Ik ben het meest dankbaar voor adviezen die Malou me heeft gegeven in relatie tot mijn gevoel, dat ik wat meer trots mag zijn op de dingen die wel lukken ipv de dingen die niet lukken. Door de diversiteit en de gezondere maaltijden (die ook beter vullen) heb ik minder behoefte om te snacken. Ik ben erachter dat je niet je hele eetpatroon ineens hoeft om te gooien om gezonder te leven; beginnen met andere keuzes en meer bewegen brengen al veel goeds. Je hoeft niet heel streng te zijn om resultaat te halen. Ik twijfelde voordat ik ging starten vooral omdat ik niet weer iets wilde doen waarin ik dingen niet zou mogen eten. (vooral boterhammen zijn bij mij heilig) Gelukkig was dat niet het geval, maar heb ik andere recepten geleerd die ik ook erg lekker vind en die ik kan afwisselen met de boterham. Ik zou dit aan iedereen aanbevelen die zichzelf de moeite waard vind om gezond en lekker in zijn/haar vel te zitten. Soms heb je daar even iemand bij nodig die je laat zien dat eten fijn en lekker is en het verdiend om aandacht aan te geven, zonder dat je je schuldig voelt en zonder dat je er kilo’s bij krijgt. En ik zou dit aanbevelen bij vrouwen die in de overgang zitten (of er tegenaan) en die zoekende zijn naar de juiste balans. ”

– Connie

”Ik ben Henriëtte, woon in Someren, 54 jaar, getrouwd en samen 4 kinderen. Aan het begin was ik nog niet overtuigt dat dit ‘het was’, maar ik vond zelf dat ik echt iets moest gaan doen om mij fitter te voelen en wat af te vallen. Vanaf de eerste week het ontbijt aanpassen, een goed gevoel erbij en merkte ook resultaat. Dat geeft een stimulans om de volgende 12 weken actief met alle adviezen aan de slag te gaan. Nu zit ik beter in mijn vel en geniet ik meer en bewuster van t leven. Ik ben trots op hoe ik met kleine aanpassingen in mijn dagelijks eetpatroon me veel fitter voel, ook zonder powernapjes de dag goed doorkom en nog eens 4,5kg afgevallen ben. De wekelijkse adviezen via het boek, maar zeker via de filmpjes en de work-outs zijn simpel en duidelijk om te begrijpen. Fijn dat je deze filmpjes tijdens het programma steeds terug kan kijken en dat we nu nog het boek hebben als naslagwerk. Malou kan goed luisteren en geeft adviezen en inzichten hoe het anders te kunnen doen. Ook op Whatsapp geeft ze een duidelijk advies.

 

– Henriëtte

“Ik ben Marlou Pluim, 32 jaar en ik woon samen met mijn vriend Remco en mijn zoontje Guus. Ik werk bij de Marechaussee als teamleider. Hiernaast is een grote hobby van mij de brandweer. Voordat ik begon aan Get Fit Minded was ik moe, futloos, had ik geen energie en at ik erg ongezond. Ik kon de hele dag door wel eten, en… vooral ongezonde dingen. Ik keek er tegenop om te starten omdat ik bang was om het niet vol te kunnen houden of dat ik niet meer vrolijk zou zijn als ik niets lekkers meer eet. Het tegendeel is waar! Nu ben ik vol energie, heb ik geleerd dat gezond eten ook lekker kan zijn en ben ik weer blij met mijzelf. Ik zou willen delen dat de afgelopen 12 weken, in vergelijking met eerdere pogingen om af te vallen, heel makkelijk zijn afgegaan. Ik heb niet het idee dat ik lijn, maar dat ik goed voor mezelf zorg waardoor ik onder andere afval. Ik heb veel energie! Plof ‘s avonds niet uitgeblust op de bank, maar ga nog wat doen in het huishouden, wandelen of neem even tijd voor mezelf. Ik zou Get Fit Minded aan iedereen aanraden die met dezelfde problemen ‘struggelen’ als ik voorheen had. Ik ben het meest trots op het feit dat ik veel afgevallen ben, erg goed in mijn vel en weer vol energie zit!”

 

– Marlou

”Ik ben Jolijn Verhees, 34 jaar en woonachtig in Someren-Heide met mijn man en onze twee zoontjes (4 en 1). Ik werk bijna 4 jaar bij Driessen in Helmond, als HR Consulent met een hele gezellige club collega’s. Ik ben een echte Bourgondiër en wijnliefhebber en ik word blij van vrienden en familie om me heen. Voordat ik meedeed aan Get Fit Minded was ik iemand die het moeilijk vindt om nee te zeggen tegen lekker eten, die houdt van gezelligheid en dus ook een hapje en drankje op tafel. Tevens was ik in de avond vaak energieloos van de hele dag met alles en iedereen bezig zijn (druk gezinsleven) waarbij ik mezelf meestal op de laatste plek zette. Als ik dan eindelijk tijd voor mezelf had, was er geen energie meer over en plofte ik vaak uitgeput op de bank. Ik heb geleerd dat ik ook van andere dingen kan genieten en heb een betere relatie gekregen met eten. Gedurende de dag heb ik minder behoefte aan suikers, heb ik sowieso minder hongermomenten en maak ik betere keuzes. Ik heb geleerd om mezelf op een gedeelde eerste plek te zetten met de rest van mijn gezin. Door beter aan mezelf te denken kan ik ook beter voor de mensen om mij heen zorgen, zonder dat ik daar meer energie mee kwijt ben. Ik heb zin en energie om beter te sporten en ben ook rustiger als het gaat om dingen die ‘mis’ gaan met de kids (waar ik eerst regelmatig op ontploffen stond, denk ik nu vaker: ach, wat is het ergste dat kan gebeuren…) Ik ben trots op mezelf als ik van anderen hoor ik dat weer meer mezelf ben en dat ze zien dat ik gelukkiger ben dan een aantal maanden geleden. Ook het gevoel dat ik weer wat meer van de wereld aan kan, maakt mij een blij mens. Ik ben nog steeds mezelf, dus die gezelligheid (ook op tafel) is er nog steeds, maar in andere mate. In de avond heb ik meer energie over waardoor ik ook gewoon een leuker mens ben en een fijnere moeder. Ik sport meer, ontspan meer en denk meer aan mezelf, zonder dat ik mijn gezin daarmee te kort doe.

 

Ik zou Get Fit Minded aanraden aan alle vrouwen die zich voelen zoals ik voorheen: alles op de rit, maar moeite om de ballen hoog te houden en daarbij jezelf op de laatste plaats zetten. Daardoor vaak ongezondere keuzes maken, te weinig sporten en in disbalans zijn. Malou kan er écht voor zorgen dat je mentaal en fysiek in balans komt. Ik vind de manier waarop we in het Get Fit Minded programma hebben gewerkt, heel fijn. Elke week een ander onderwerp, goede variatie in onderwerpen en ook workouts die echt wat met je doen. Als je twijfelt, zou ik zeggen: doe het. Je zult er geen spijt van krijgen!”

 
– Jolijn

”Ik ben Lianne Verbruggen, 32 jaar en trotste mama van een zoontje Senn van 2,5 jaar. Ik heb een geregistreerd partnerschap met Ron Verbruggen. Samen wonen wij in Deurne. Altijd als ik besloot om ‘toch echt te beginnen met afvallen’ (en dus alleen maar gezond eten), viel ik uiteindelijk weer terug naar iets ongezonds. Dan dacht ik: ‘laat maar zitten met dat afvallen, het gaat me toch niet lukken’. Dan stopte ik weer, ging ik ongezond snacken en eten en had ik eetbuien wanneer ik moe was of een baaldag had. Voordat ik meedeed aan Get Fit Minded had ik twijfels. Ik was bang dat het weer een soort dieet vorm zou zijn, waar ik dan vol goede moed aan zou beginnen maar uiteindelijk weer op zou geven en het weer niet zou lukken om gewicht te verliezen en fitter te worden. Vooral omdat het een hele investering is.
Mijn situatie is nu echt veranderd. Ik ben niet de hele dag bezig met denken aan ‘ongezond’ eten/willen eten. Ik ben bewuster bezig met het maken van eetkeuzes. Geen dagelijkse eetbuien meer. Ik ben trots dat ik, zonder het gevoel heb dat ik bezig ben met diëten/afvallen toch 5,5 kg ben afgevallen in de afgelopen 12 weken, en meer energie gekregen heb. Ik zou Get Fit Minded aanraden aan iedereen die het nodig heeft om DE knop om te zetten en zich energieker wil voelen.”

 
– Lianne

”Ik ben Cindy, 28 jaar. Mama van 2 kleine kindjes, Nine (3) en Vigo (1). Samen met mijn vriend Roel vormen we een fijn gezinnetje van vier. Ik werk parttime bij een e-commerce bedrijf in Eindhoven. Voordat ik deelnam aan Get Fit Minded had ik niet echt structuur qua voeding. Ik at producten die alles behalve gezond zijn zonder reden. Ik voelde me energieloos en had vaak dipjes gedurende de dag. De situatie is nu enorm verbeterd. Ik eet nu op vaste momenten op de dag en probeer me aan de drie keer per dag te houden. Wanneer ik opsta ben ik fitter dan voorheen, (bijna) geen dipjes meer en ik ben vooral een gezelliger persoon dan 3 maanden terug. Wanneer ik opsta, ben ik fitter. Omdat ik me ook een soort van ochtendritueel heb aangeleerd: Neem de tijd! Sta wat eerder op zodat je minder gehaast de deur uit gaat. Mijn suikerspiegel is steady, waardoor ik me fitter voel. Puur door goede voedzame maaltijden te nuttigen. Ik ben me er bewuster van geworden wat ongezond voedsel met je lichaam doet en daarom is het makkelijker om nee te zeggen tegen snacken. Mijn hongergevoel is ook veel minder geworden, juist door vaste tijden per dag eten en voedzame maaltijden te nuttigen. Malou is een rustige meid die weet wat ze zegt en waar ze het over heeft. Ze is professioneel en weet ontzettend veel over haar vak. Ze motiveert je en geeft je een stok achter de deur. Ik zou haar aan iedereen aanbevelen. Ik denk dat veel mensen/vrouwen van haar kunnen leren. Ik ben super blij dat ik meegedaan heb met Get Fit Minded. Het heeft echt dingen veranderd in mijn dagelijks leven. In positieve zin uiteraard! Ik ben in 3 maanden tijd, 3 kilo afgevallen en ik ben me ervan bewust wanneer ik op deze tour doorga er nog meer kilo’s afgaan.

 
– Cindy

”Mijn naam is Lennie. Ik woon samen met mijn partner en hondje en samen houden we van koken, gezelligheid en muziek. Ik werk als ervaringsdeskundige in de Geestelijke Gezondheidszorg en ben vrijwilliger bij stichting ORO. Voor de samenwerking met Malou had ik weinig vertrouwen in afvallen en een gezonde leefstijl aanmeten. Ik had meerdere pogingen gedaan in het verleden, maar nog niets gevonden wat ik vol kon houden of waar ook aandacht was voor een stukje mindset en mentale gezondheid in verhouding tot leefstijl. In het dagelijks leven was ik voor mijn werk veel onderweg, dus een tankstation snack was altijd in de buurt. Ik rookte en sportte nauwelijks, 1x per week een uurtje zwemmen. Als ik 5 km ging lopen was ik blij als dat in een uur lukte en vermeed ik fietsen. Naast werken deed ik een opleiding en dat zorgde ervoor dat koken als eerste afviel om veel tijd aan te besteden, wat niet altijd zorgde voor de meest voedzame maaltijden. ’s Avonds plofte ik vaak moe op de bank. Nu is dat veranderd! Ik ben het meest trots op mijn nieuwe leefstijl waarin sporten leuk is geworden in plaats van tijdrovend en gezond eten een lekkernij is in plaats van een frietje. Daarnaast vind ik het heel fijn om te ervaren dat ik tegenwoordig iedere kledingwinkel in kan lopen en er met een geslaagde outfit weer uit kan lopen en dat maakt dat mijn persoonlijke stijl ook aan het veranderen is. Een leefstijl is anders dan een dieet en heeft mij geholpen om af te vallen en me fitter, energieker te voelen. In mijn hele traject met Malou heb ik meerdere life-events meegemaakt die het moeilijker maakten om de leefstijlverandering als prioriteit te hebben en desondanks heeft Malou steun geboden en gekeken naar wat wel haalbaar is. Het heeft me laten ervaren welke invloed gezonde voeding heeft en hoe je dit onderdeel kan laten zijn van altijd veranderende leefomstandigheden.”

 
– Lennie

”Mijn naam is Meike van Zoggel, ik ben 24 jaar en woon in Someren. Ik werk als verpleegkundige in het ziekenhuis op de verloskamers. Voordat ik met dit programma meedeed heb ik verschillende afslankpogingen geprobeerd, dit hield ik vaak een à twee weken vol en viel dan snel genoeg weer terug in mijn oude patroon. Dit had voornamelijk te maken met het feit dat ik mezelf ongezonde dingen verbood. Wanneer ik dan toch iets ongezonds nam dacht ik ‘’nu is het toch al verpest’’ en ging ik de rest van de week door met ongezond eten. Nu is dat veranderd. In mijn dagelijks leven voel ik me fitter en energieker, ik kan gemakkelijker gezondere keuzes maken omdat ik hier veel over geleerd heb. De zin om te snacken is minder dan voorheen, al heb ik af en toe nog wel heel veel zin om te snacken. Dit doe ik dan ook gewoon, en geniet hier dan van. Verder pak ik de draad dan weer snel op waardoor dit ongezond snacken maar weinig voorkomt. Ik heb meer energie, waar ik voorheen na een lange werkdag s ’avonds op de bank plofte heb ik nu vaak zin om nog even te bewegen of te gaan sporten of iets anders leuks te ondernemen. Ik vond het erg fijn om ontbijt, lunch en dinerrecepten te ontvangen en je eetpatroon wekelijks te veranderen in plaats van in een keer alles. Ik heb door deze recepten geleerd wat gezonde voeding is en kon hierdoor ook makkelijkere eetkeuzes maken. Voorheen was ik geen fan van sporten. De afgelopen tijd ben ik meer gaan bewegen en heb ik ook een sport gevonden die ik leuk vind om te doen. Ik sport nu al een aantal weken 2 tot 3 keer per week en haal hier ook veel voldoening uit. Ik merk dat mijn conditie ook echt vooruit is gegaan.

 
– Meike

”Ik ben Mèlanie, 23 jaar en ik werk als onderzoeker & docent op de Radboud Universiteit. Voordat ik begon met Get Fit Minded had ik geen goede balans in mijn eet patroon. Ik at doordeweeks veel te weinig en duwde me dan in het weekend helemaal vol, zelfs als ik daar geen zin in had. Ik eet nu doordeweeks meer en voedzamer waardoor ik in het weekend geen behoefte meer heb om zo veel te eten. Ik maak bewustere en betere keuzes. De zin om te snacken is veel minder geworden. Doordat ik voedzamere maaltijden eet heb ik minder behoefte aan snacks. En als ik er dan wel écht heel veel zin in heb, kan ik er ook beter zonder schuldgevoel van genieten. Ook mijn energielevel is veel beter. Ik heb niet meer echt dipjes na de lunch of na het avond eten en sta ’s ochtends beter op. Ik ben er trots op dat ik een betere relatie met eten heb en dat ik na mijn vakantie zo snel weer het ‘normale’ en voedzame eetpatroon op heb gepakt, en dat ik dat zelf ook graag wilde! Ook heb ik leuke complimenten over mijn figuur gekregen. Malou is goed in wat ze doet en weet waar ze het over heeft. Bovendien stemt ze de coaching gesprekken echt op jouw behoefte af en appt ze regelmatig om te vragen hoe het gaat. Malou is een toppertje!”

 
– Mèlanie