Grip op je snackgedrag Challenge

Inleiding

Lieve jij,

 

Wat goed dat jij start met de Grip op je snackgedrag challenge! Deze challenge gaat jou helpen om écht stappen te zetten. 

 

Inzicht: waar komt dat ongecontroleerde snaaien bij jou vandaan?

Actie: je gaat dagelijks aan de slag met alle tips en handvaten die je leert.

Resultaat: weinig tot geen behoefte meer aan snacken en snaaien tussendoor.

 

Ik heb voor jou een aantal tips vooraf om te zorgen dat je een optimaal resultaat gaat bereiken. Neem ze dus goed door.

 

 

Print de werkboekjes of gebruik een notitieboekje of map

Print de werkboeken die je in de modules kunt downloaden uit en bewaar bijvoorbeeld alles in een map zodat je één overzicht hebt. Heb je geen mogelijkheid om te printen? Schaf dat een leuk notitieboek aan voor deze challenge waarin je aantekeningen maakt en de opdrachten noteert. Door echt mee te schrijven vergroot je jouw motivatie én de kans op een mooi resultaat.

 

Ga écht aan de slag

Met alleen lezen en luisteren gaat er natuurlijk niks veranderen. Ga met de tips aan de slag, probeer uit, ervaar en herhaal, ook als je denkt dat iets misschien niet bij je past. Geef het een kans, sta open voor nieuwe dingen! Alleen zo kun je nieuwe gewoontes creëren!

 

Doe het in kleine stapjes

Je kunt niet van de ene op de andere dag de boel omgooien en het helemaal anders gaan doen. Ga dus niet alle modules in één dag doorlopen maar doe het in een rustig tempo. Laat minimaal één dag tussen de modules.

 

Ben mild voor jezelf

Soms gaat het misschien even niet zoals je had gehoopt, dat is oke want dat hebben we allemaal wel eens! Het kan nooit alleen maar goed gaan. Ben mild voor jezelf. Denk niet: “nu is het toch al verpest, ik begin maandag wel weer’’. Maar weet dat je elk moment door kunt gaan met jouw bewuste leefstijl. Pak de draad gewoon weer op. Hoe sneller je dat doet, hoe gemakkelijker het is. Jij beslist welke keuzes je maakt en wanneer!

 

Wees geen perfectionist

Het veranderen van je gewoontes kan heel leuk zijn! Maar zodra het voelt als een ‘moetje’ (dus: ik moet gezond eten, of ik moet sporten) is het helemaal niet leuk. Laat de regels los, en luister naar je hart. Kijk wat haalbaar is voor jou en wat goed voelt. Het hoeft niet perfect! Streef niet naar 100% want 80% is ook goed. Zo blijf je ruimte houden om te leren en te groeien.

 

Ik wens je heel veel plezier en succes met het volgen van deze challenge! Bij vragen mag je altijd contact met me opnemen door me een e-mail te sturen (malou@fit-minded.nl). Ik help je heel graag. 

 

 

Oh, en voor je verder gaat. Vergeet niet onderstaande video te bekijken!

 

Liefs, Malou